InnerZijn
Home
Main content

Ayurvedische werkwijze

Bij de massage wordt gebruikt gemaakt van de natuurlijke warme oliën (kokos, olijf, sesam en amandelolie). Aan deze basis oliën worden ook essentiële oliën toegevoegd die zorgen voor een helende en positieve werking om dosha’s in evenwicht te brengen. De oliën worden gekozen op het balanceren van iemands constitutie en klachten.

Er wordt ook gebruikt gemaakt van taila’s oliën (ayurvedische oliën).
Ze bestaan uit een mengsel van koud geperst sesamolie waaraan kruiden zijn toegevoegd. De oliën hebben een versterkend effect op de algemene gezondheid, fitheid en daardoor kunnen sommige organen krachtiger functioneren.

Narayan taila: bestaat uit 32 ingrediënten en wordt aangeraden bij reumatoide artritis, zenuwzwakte, slechte bloedcirculatie, verlamming en polio. Het heeft een reinigende werking op de gewrichten.

De warme medicinale oliën zijn een ware weldaad voor lichaam en geest, ze worden geheel door het lichaam opgenomen.
De oliën zorgen dat de ama (afvalstoffen) uit het lichaam worden verwijdert, de kristallen in de weefsels worden opgelost (onverwerkte emoties die vast zitten) en vermindert stijfheid en pijn.

Sesamolie is de basis in ayurveda het wordt veel gebruikt in medicinale kruidenoliën. Wordt heel veel gebruikt bij kwalen en ziektes die veroorzaakt zijn door vata verstoring dat de oorzaak is van 80% van de ziektes.
Sesamolie heeft een heilzaam effect op endocriene klieren en de hersencellen. Heeft een antivirale en antibacteriële werking, helpt bij het opheffen van blokkades in de bloedvaten, helpt bij het toenemen van “goed” cholesterol en bij het afnemen van “slecht” cholesterol. Mensen die last hebben van artritis en jicht hebben er veel baat bij.

 Tips voor en na de massage:

•    Zorg dat er anderhalf uur tot 2uur tussen de maaltijden en de massage zit.
•    Trek geen goede kleding aan, door de oliën kun je vlekken krijgen.
•    Drink na de massage voldoende water, en warme kruidenthee.
•    Wacht 2 uur of langer na de massage met douchen.
•    Ga geen inspannende dingen doen na de massage.
•    Zorg dat je rust neemt.