Bach Bloesemremedie

Genezing van lichaam en geest door middel van extracten van bloesems.
Gezondheid berust op het in harmonie zijn van de ziel.
 
De Engelse arts en homeopaat Dr. Edward Bach ontdekte de heilzame werking van bloesems na een ernstige ziekte in 1917. De heilzame krachten van diverse planten zijn inmiddels bekend geworden als de Bach-bloesemremedies.
De 38 remedies vormen een compleet systeem waarbij iedere plant is geselecteerd op haar functie: het vermogen de geest te behandelen.
 
Zijn motto was: voorkomen en genezen van ziekten. Dit kunnen wij doen door ons bewust te ontwikkelen, opsporen wat fout is en dit corrigeren. Ons overspoelen met een golf van tegengestelde deugd. Genezing door bloemen.

Behandeling

Hoe ga ik te werk?

Ik kijk hoe iemand in het leven staat. Hoe de gemoedstoestand van iemand is.
De lichamelijke gesteldheid.
De aard/karakter van iemand. Hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties.
Ik laat de mensen vertellen waarmee ze zitten.
Aan de hand van wat ik verder waarneem (reading) maak ik een profiel van de situatie.
 

Voor wie is dit bestemd?

In principe voor iedereen: voor baby’s, kinderen en volwassenen kunnen hierdoor geholpen worden.
De remedies kunnen je helpen om problemen te verzachten, bijv. examenvrees, shock bij ongelukken, huilbaby’s, kinderen met angst of heimwee. Verdriet en angst scheiding of bij overlijden. Agressieve of pubers met gedragstoornissen. Ook kunnen de remedies je ondersteunen in je groeiproces, bewustzijn.
Omdat de Bach remedies negatieve gevoelens behandelen, is het mogelijk om met hun hulp onze innerlijke kracht nieuw leven in te blazen en zo bij te dragen aan ons herstel en zo weer gezond te worden.
 
De remedies behandelen de zieke persoon, niet de ziekte.
 

Toepassing

Aan de hand van mijn observaties en conclusies ga ik samen met cliënt bespreken welke remedies nodig zijn. De bloesemremedies zijn makkelijk in te nemen. Bijvoorbeeld een viertal druppels vier maal daags onder de tong. De remedies hebben geen bijwerkingen en er is dus geen gevaar van overdosering. De remedies kunnen toegepast worden voor volwassenen, kinderen, (en ook al lijkt dit vreemd) ook voor dieren en planten.
Back to Top