Kansa Wand

Kansa wand behandeling

Kansa wordt beschouwd als het helende metaal van de Ayurveda, de Wetenschap van Gezondheid en Levensduur. Dit staat bekend om de eigenschap om schoonheid en rust te bevorderen en is heel ontspannend. Kansa heeft ook een stress verlichtend effect.

Door op je huid te wrijven met de kansa wand ontstaat een elektromagnetisch veld die als het ware je cellen opent zodat ze weer met elkaar kunnen communiceren. Het werkt heel subtiel op de lichaamsenergieën, zo wordt je healend vermogen van het lichaam weer geactiveerd.

Kansa wand gezicht massage

De massage gebeurt door rustige drukmassage en zachte cirkelende rondjes te draaien. Dit gebeurt eerst op je achterhoofd, zo kan je het gezicht beter laten ontspannen. Specifiek op de kruin van het hoofd om energie boven in het lichaam te brengen en om het zenuwstelsel serotonine aan te laten maken. Daarna op de nek en als laatste op het gezicht.

De massage wordt uitgevoerd met kokos olie, jojoba olie, advocado olie of rosehip olie in combinatie met essentiële oliën. Je huid krijgt onmiddellijk een schoonheidsverbetering, je ziet er jonger en levendiger uit en je ondergaat een unieke ervaring van genezing. Je voelt een diepe ontspanning, revitalisering met hernieuwde energie.

Het helpt de huid te versterken, strakker en steviger te maken zowel voor jonge als volwassen mensen. Werkt op de marma punten, zodat het helpt bij het verminderen van wallen, fijne lijntjes en roodheid rond de ogen door extra pitta, warmte en zuurgraad uit het lichaam te verwijderen. Het helpt bij congestie, bijvoorbeeld in de huid of dieper in het gezicht en in de sinussen. Het reinigt zachtjes gifstoffen en kalmeert ontstekingen, roodheid en hitte, normaliseert huidtinten en helpt de huid fris en helder te worden. Helpt de lymfe te verplaatsen en de bloedsomloop te verbeteren, zodat de huid beter wordt gereinigd en gevoed.

Kansa wand voetmassage (wrijven)

Kansa massage en wrijven over de voeten is een van de meest traditionele toepassingen van Kansa om je hele welzijn te verbeteren. Het helpt de Ayurvedische dosha's van Vata, Pitta en Kapha in balans te brengen en is zeer ontspannend en rustgevend. Deze behandeling kan samen met voetreflexologie gegeven worden en met Tibetaanse Marmapunten, dat versterkt de behandeling. Het heeft in het algemeen een kalmerende en verkoelende werking op het lichaam. De zachte contour van de kom ontspant de hele voet en helpt je lichter en energieker te voelen. Door constant op de voet te wrijven komen er toxines vrij.

Andere verbazingwekkende dingen van een Kansa-massage zijn: het geeft een aangenaam gevoel en het kalmeert het hele zenuwstelsel. Het heeft verzachtende effecten op pijnen, verminderd stress en vermoeidheid in de voeten of een spiergroep. Het helpt het hele lichaam te ontspannen en de geest te kalmeren. Het zorgt ook dat je gemakkelijker en dieper in een ontspannen slaap kan vallen.

Back to Top