Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap gebeuren er veel veranderingen voor de aanstaande moeder op lichamelijk, emotioneel, hormonaal, en spiritueel gebied.
Het hart-chakra opent zich en haar aan- en invoelend vermogen neemt toe, ze is ook kwetsbaarder en gevoeliger voor de omgeving.
Dat kan samen gaan met het ervaren van veel uiteenlopende emoties van bijvoorbeeld geluk en dankbaarheid, maar ook van onzekerheid of angst.
Ook gevoelens van bezorgdheid of emotionele spanningen kunnen aanwezig zijn tijdens de zwangerschap.
Die sensaties kunnen door de foetus worden beleefd, vooral in de laatste stadia van de ontwikkeling.
Als ze in harmonie en zachtheid kunnen leven, heeft dit een gunstige invloed op de foetus en deze kan zich hierdoor optimaal ontplooien.
 

Voordelen van ayurvedische massage

Een regelmatige massage is een fantastische manier om de moeder te helpen bij het vinden en ervaren van rust en harmonie in haar zelf en bij het intens laten beleven van het contact met haar kindje.
Het kalmeert het zenuwstelsels, en voert de afvalstoffen goed af.

Door de rustgevende werking die er vanuit uitgaat van de ayurvedische massage kan deze tevens verlichting geven van klachten die een vrouw in de zwangerschap nog wel eens tegen komt zoals:

  • vermoeidheid
  • lage rugpijnen
  • brandend maagzuur
  • slechte doorbloeding
  • te hoge bloeddruk en het vasthouden van vocht.

Er wordt aandacht besteed aan de wensen van de aanstaande moeder, door bijvoorbeeld regelmatig van ligging te veranderen, door met kussen(tje)s te ondersteunen om goed comfortabel te liggen/zitten.

Back to Top