Oorkaarsen

Oorkaarsen zijn oorspronkelijk afkomstig van de Hopi Indianen in Zuid-en Noord Amerika. Tegenwoordig worden zij door natuurartsen en andere alternatieve genezers met succes toegepast. Bij de Hopi indianen werden de oorkaarsen als ontspanningsceremonie toegepast. Met holle brandende kaarsen wordt op een zachte en ontspannende wijze het oor gereinigd.

De werking

Tijdens het verbranden van de oorkaarsen ontstaat een zogenaamd schoorsteen effect. Hierdoor ontstaan een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt uw trommelvlies licht gemasseerd, wat een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in het hoofd en oren.

Bij verdere verbranding, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte, die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifieke afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten en knopen. De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti (de eindorgaantjes van de gehoorzenuw). Voorts via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus- en bijholten. Het stimuleert eveneens energiepunten en oorreflex-zone`s wat een verdere verbetering van het immuunsysteem bewerkstelligt. Oorkaarsen hebben een lokaalactiverende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie.

Toepassing van oorkaarsen

Indicaties voor een behandeling met oorkaarsen zijn: frequente ontstekingen in, of irritaties van keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten, dichtslaan van het oor-, oorpijn-, verstoppingen, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep. Vegetatieve storingen, verminderde locale doorbloeding en stofwisseling, overmatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit, stress symptomen, nervositeit, slapeloosheid. Omkeerbare doofheid, oorsuizingen en ontstoken amandelen.

Vervaardiging

Oorkaarsen zijn 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Natuurzuiver katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuiver bijenwas, vermengt met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi – indianen met o.m. honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille.

Contra indicaties

Toepassing van oorkaarsen raad ik af bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie, bij acute oorontstekingen, bij geïmplanteerde gehoorbeentjes bij exceem of schimmelinfecties en bij epilepsie-patienten. Bij twijfel raad ik u aan om uw huisarts te raadplegen.

Back to Top